Tripje Ontario en Michigan

Holland - Detroit

Vandaag niet zo'n bijzondere dag, van Holland in het Westen naar Detroit gereden, We zijn het reizen een klein beetje moe, we zijn rond 14 uur in Madison Heights en checken in bij Days inn, eindelijk een goed Hotel, van afgelopen nacht kun je alleen maar nachtmerries krijgen.

Het is natuurlijk een zee drukke stad, Detroit, Is een miljoenenstad waar de grootste auto industrie ter wereld is. Ford, Chevrolet, GMC, hebben hier de meeste en grootste fabrieken liggen. En dat zijn terreinen zo groot als parkstad, ongelooflijk.

Ook is er veel verval, er liggen hele wijken leeg aan industrie en huizen, Of overal kale stukken waar de boel is gesloopt.

Al met al hebben we een aantal dingen bezocht. waaronder de stadions, in de buurt van Hamtramck in de buurt van Downtown, er liggen 2 grote sportcentra naast elkaar, Het Ford Field, een overdekt Footballstadium van de Detroit Lion, waar een slorige 65.000 toeschouwers in kunnen. naast het het Ford Field ligt ook het Copamerica stadion, het baseball stadion van de Detroit Tigers, er wordt het een wedstrijd gespeeld vanavond tegen de Los Angeles Angels, dus het is er ontzettend druk in de omgeving, en we kunnen niet in de buurt parkeren, dus we maken een paar foto's en maken dat we weg komen, grappig is dat bij alle parkeerplaatsen en garages, een propper staat met een oranje vlag om je te laten parkeren, en aangezien het game night is voor belachelijke prijzen.

Niet ver ervandaan ligt 461 Piquette St, Detroit, Hier staat Ford Piquette Avenue Plant, De allereerste Loopband fabriek opgericht in 1904 door Henry Ford, en men heeft daar tot 1911 de T-Ford gebouwd totdat in 1911 het gebouw te klein werd een ze naar een grotere locatie gingen, van 1911 tot 1944 heeft Studebaker hier nog auto's gebouwd, daarna is het van hand naar hand gegaan, en in 2001 is het een Ford museum geworden.

Vervolgens nog naar een gevangenis buiten de stad gereden, en vlug wat foto's gemaakt. wat een oppervlaktes hebben die zeg..

Inmiddels was het al 21 uur en zijn we gaan eten bij Applebees. waar overal grote schermen ophangen om sport te kijken, en op elke tafel staat een tablet, daar kun je spelletjes spelen en aan het eind van de rit, wordt daar ook, via de creditcard betaald. Alle serveersters, Hiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii how are you doing, how was you daayyyyyyyy, ooooohhhh greeeaaattttt, (met in gedachte, aub de tip op 20%!!!!), want daar draait het om. Frisdrank is altijd hier, nou 90%, gratis refill, dus voordat je je glas (altijd 0.5 ong.) leeg hebt rukken ze het weg, en komt er een nieuwe, bij de MC drack, betaal je 1 dollar voor een beker, en er staat een drank apparaat, en vullen maar......................, ik moet zeggen dat ik in 1999 hier ben geweest, en dat het eten wel verbetert is, ik hoef wel niet te weten hoeveel calorieën in elke gerecht zit. ik kom om te eten, niet om te rekenen, maar kwalitatief is het veel beter geworden, eten is ook niet duur hier. in 1999 waren de mac donaldsen afgrijselijk en was er nooit een klant, nu zijn ze vol, ook de Wendy's, Tim Hortons, Applebees, KFC noem ze maar op, Amerikanen zijn echt lui met eten maken en koffie en drank, stoppen bij de drive thru, en krijgen alles door het raam, zo kun je ook pinnen, je was naar de laundry brengen en halen, alleen kinderopvang nog net niet...., Eten meenemen als je het niet op krijgt is gewoon normaal en wordt gevraagd door de serveerster of je het mee wilt nemen, (hoera we krijgen een hond). Door het vele fastfood (ja ook ik ben geen kleintje), Is hier heel veel overgewicht, en omdat gezondheidszorg voor de niet rijkere onbetaalbaar is, is er ook weinig aan te doen. We hebben jonge meisjes in de restaurants zien werken en eten. Die konden zich nauwelijks bewegen. De "zwaardere" medemens, zit vooral als die alleen zit weg in een hoekje met 2 tot 3 complete maaltijden op een plateautje...

Maar al met al, lekker eten, en altijd genoeg...

De avond is voorbij, het is 23 uur, en we liggen kapot op bed, vandaar dit verhaal een dag later....



Reacties

Reacties

Diana

Ik krijg honger van je blog!

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!